Våra älgar och andra djur i parken

I parken finns 8 älgar. Fler när kalvarna kommer. Just nu består besättningen av tjurarna Harald och och Erik. Korna heter Stina och Freja och förhoppningsvis får de smått till våren. Sen är det också kalvarna sen förra året Gustav, Ronja, Adam och Emil.

Alla älgarna är mycket sociala och hälsar oblygt på besökarna i safarivagnarna. Alla som vill ha närkontakt får mat till älgarna att ha i händerna i form av lövkvistar, äpplen och potatis vilket de älskar.

Vi har en dovhjortsstam mellan 10 – 15 djur. Hindarna får sina kalvar i slutet av juni och de är bedårande söta med sin prickiga rygg.
Dovhjortarna är extrema flockdjur som alltid håller ihop och rör sej tillsammans. De är skyggare än älgarna men går att komma ganska nära med safarituren.

Vi har även ett litet hägn där vi har Ungerska skruvhornsfår. De tre baggarna heter Skruven, Bulten och Baggen, och de två tackorna heter Angela och Piroska. Förhoppningsvis får de små lamm också.
Ungerska skruvhornsfår är en speciell fårsort där baggarna har stora skruvade horn som pekar rakt ut och honorna, som faktiskt också har horn är lite mindre. Fåren har lång lockig päls som man klipper en gång om året.